Goblenart https://goblenart.ro Tue, 05 May 2020 06:52:53 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.3 https://goblenart.ro/wp-content/uploads/2020/03/logo-removebg-preview-32x32.png Goblenart https://goblenart.ro 32 32 Cum să coși în punct numărat de cruciuliță https://goblenart.ro/cum-sa-cosi-in-punct-numarat-de-cruciulita/ https://goblenart.ro/cum-sa-cosi-in-punct-numarat-de-cruciulita/#respond Fri, 20 Mar 2020 07:21:48 +0000 http://goblenart.ro/?p=36569 Ce conține kit-ul Pânză tăiată la dimensiunea necesară Fire mouline O diagramă mărită Un carton cu găuri pentru fire (excepţie la miniaturi) Instrucţiuni traduse Ac special daptat modelului O imagine color Aranjarea firelor Începeți prin a compara culorile firelor cu cele din diagrama şi a le tria. Puneţi firele pe cartonul găurit, separate pe culori […]

Articolul Cum să coși în punct numărat de cruciuliță apare prima dată în Goblenart.

]]>

Ce conține kit-ul

  • Pânză tăiată la dimensiunea necesară
  • Fire mouline
  • O diagramă mărită
  • Un carton cu găuri pentru fire (excepţie la miniaturi)
  • Instrucţiuni traduse
  • Ac special daptat modelului
  • O imagine color

Aranjarea firelor

Începeți prin a compara culorile firelor cu cele din diagrama şi a le tria. Puneţi firele pe cartonul găurit, separate pe culori şi notaţi semnul corespondent de pe diagramă. Divizaţi firul în cele 6 firişoare. Cruciuliţa se coase în general cu două fire. Dacă diagrama specifică explicit, se coase într-un fir. Fiecare pătrăţel de pe diagrama corespunde unei cruciuliţe de pe pânză. Liniile continue de pe diagramă reprezintă cusătura în punct de contur ce se coase în general cu un fir.

Surfilarea pânzei şi determinarea mijlocului pânzei

A. Surfilaţi pânza pentru a nu se destrăma.

B. Determinaţi apoi centrul pânzei prin împăturire în patru după mijlocul fiecărei laturi sau ghidându-vă după semnele de pe pânză dacă este imprimată. Puteţi să însemnaţi liniile de mijloc prin coasere cu un firişor de mouline, ajuntându-vă astfel la numărat. La intersecţia firelor este mijlocul pânzei şi începeţi să brodaţi de aici (urmăriţi săgeţile de pe diagrama), de preferinţă cu suprafaţa mai mare de o anumită culoare şi apoi complentând cu suprafeţele mai mici.

Brodarea

Pentru a avea suficient fir, este bine să coaseți rândurile cu o jumătate de cruciuliţă şi apoi să vă întoarceţi cu jumătatea de cruciuliţă de deasupra. Atenție ca jumătatea de cruciuliţă de deasupra să fi întotdeauna în acelaşi sens.

Nu faceţi treceri mai mari de 1 centimetru pe spatele pânzei de la o zonă de culoare la alta și fixati bine capetele firelor prin trecere pe sub cusătura deja făcută. Nu începeţi şi nu sfârşiţi niciodată cu noduri.

Sugestie

Ce conține kit-ul

Pentru aceste modele puteți folosi şi gherghef de lemn sau plastic.
La sfârşit călcaţi pe spatele modelului cu fierul călduţ peste o pânză albă un pic umedă. 

Articolul Cum să coși în punct numărat de cruciuliță apare prima dată în Goblenart.

]]>
https://goblenart.ro/cum-sa-cosi-in-punct-numarat-de-cruciulita/feed/ 0
Punct de nod https://goblenart.ro/punct-de-nod/ https://goblenart.ro/punct-de-nod/#respond Fri, 20 Mar 2020 06:35:10 +0000 http://goblenart.ro/?p=36530 Ce conține kit-ul Pânză canevas pictată manual Pachețelele cu fire tăiate la dimensiune Un croșet Pagina cu instructiuni O imagine color a modelului finit Un kit covoraș de perete conține în plus fire pentru bucla si bara de suspendare Un kit model covoraș conține si banda de margine Aranjarea firelor A. Începeți prin a compara […]

Articolul Punct de nod apare prima dată în Goblenart.

]]>

Ce conține kit-ul

  • Pânză canevas pictată manual
  • Pachețelele cu fire tăiate la dimensiune
  • Un croșet
  • Pagina cu instructiuni
  • O imagine color a modelului finit
  • Un kit covoraș de perete conține în plus fire pentru bucla si bara de suspendare
  • Un kit model covoraș conține si banda de margine

Aranjarea firelor

A. Începeți prin a compara gama de culori desenată pe canevas cu firele din pachete

B. Veți observa că diferă un pic culoarea desenată de cea a firului și pentru a evita confuziile legati cate un fir de culoarea potrivită pe pătratul corespunzator de pe marginea pânzei.

Pași

  1. Așezati pânza pe masă, cu marginile întarite la stanga și la dreapta.
  2. Începeți să înnodați din partea de jos-stânga.
  3. Înnodați rând după rând, făcând nodurile întotdeauna de la stânga spre dreapta și de jos în sus

A. Tineți cele două capete ale firului la egalitate între degetul mare și arătătorul mâinii stângi și treceți bucla în jurul croșetului.

B. Introduce-ți crosetul pe sub firul dublu al pânzei până ce clapeta croșetului ajunge deasupra firului de pânzã.

C.Puneți capetele firului în croșet și trageți usor croșetul în jos până ce clapeta se închide și ține firul.

D. Eliberați capetele firului ținând pânza în continuare și trageti croșetul cu fir prin nodul facut.

E. Trageți ușor capetele firului pentru a face nodul ferm.

Finalizarea covorașelor în punct de nod

A. Tăiați cu atenție suplimetul de pânză de peste 3 cm din jurul modelului cusut.

B. Tăiați capetele la masură și întoarceți pe dos exact la marginea brodată, coaseți și tăiați surplusul în așa fel încat să nu se destrame canevasul. Aveți grija să fixati bitramajul de tramaj și nu de firul de lâna. Prindeți astfel pe tot conturul.

C. Aplicarea benzii de contur: Puneți marginea benzii de contur pe toată marginea exterioară a covorașului și apoi coaseți-o ferm și cu grija.

D. Întoarceți banda pe spatele coborâșului și coaseți cu pași mici pentru ca fiecarie fir a pânzei să fie bine atașat de bandă

E. Acum covorașul privit pe spate are o finiție frumoasă și fermă care va ține cat mai mult în viitor.

Articolul Punct de nod apare prima dată în Goblenart.

]]>
https://goblenart.ro/punct-de-nod/feed/ 0